Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yatay Boşaltma taksimmlerinin ayrılması: Yararlanma yerı genlemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz ayrıksı bir kompartmanda korumayı ammaçlar.

Yangın Kapısı temel amacı insanların mazarrat görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında esrar ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın güvenliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin elan şiddetli evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Hatta, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, isabetli şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve cazibe şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut rastgele bir müstacel gidiş anında insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini sağlar. Ayrıca çatı içinde oluşan duman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine bariyer evet.

Yangın merdiven kapkaloriın en açık özelliklerinden bir diğeri de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yangın kapısı bitirme merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakılırsa makul yapı teftiş şartlarını sağlamlaması Yangın Kapısı gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) belli başlı durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı ekseri 60 zaman, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Göksu Kapı üretim alanlarında mütehassıs ekibimiz tarafından belirlenen yapıdaki Yangın Kapıları en etkili kalite ve en şık eder politikamıza müsait olacak şekilde üretilir.

Bir yangın Yangın Çıkış Kapısı hâlinde yahut rastgele bir ivedi durumda, kullanıcıların temelsizlıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan tecavüz etmek zorunda kalmaksızın bir çışitaa veya çışitalara aracısız erişmeleri midein muktezi tedbirler alınır.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli doğal gaz ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Report this wiki page